A szövetségről

A tíz legrangosabb party service cég összefogásával 2003. őszén megalakult a Magyar Party Service Szövetség, melynek elsődleges célja a szakmai érdekképviselet, valamint a minőségi szolgáltatáshoz szükséges szakmai alapok megteremtése. A szövetség létrehozásával lehetővé válik a party service szakma elismertetése, a party service feladatainak szakszerű alkalmazása, azaz a tudatos szakmai fejlődés megindítása.

A magyar vendéglátó ipari és rendezvényszervezési piac a rendszerváltás óta az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat volt egészen a 2000-es esztendő végéig. Azóta a piac szereplői a verseny erősödését tapasztalhatják.

A Magyar Party Service Szövetség tagjai elfogadják a piaci verseny általános feltételeit.
A megalakult szövetség non profit tevékenységet folytat. A szövetségbe tömörülő, a piacon meghatározó szereppel bíró rendezvényszervezők egyebek mellett minősített beszállítói rendszer létrehozása szerepel a tervek között.

A Magyar Party Service Szövetség tagjairól itt olvashat!

A szövetség elnöke Kőrössy Zoltán, a Gála csoport alapítója, míg az alelnök Jónás György, a Burg Party Service ügyvezető igazgatója.

A szövetség általános célkitűzései között az alábbiak szerepelnek:

- A cégektől független, mértékadó szakmai véleményformáló szerep kialakítása,

- A szövetség elfogadtatása más, már elismert szövetségek, testületek által (pl. Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége),

- Közbeszerzési ajánlás összeállítása a kormányzati szféra részére,
- Gasztronómiai oktatás támogatása, tanulók foglalkoztatása,

- Külföldi tanulmányutak szervezése.

A tagok által szervezett rendezvények száma évente eléri a 3500-at, átlagos éves bevételük közel 3.5 milliárd forint.

A szövetség által állandó foglalkoztatottak száma eléri az 400 főt. A szövetség tagjainak rendezvényein 350.000 fös vendéglétszám mellett 500 000 liter sört, 1 millió liter üdítőt, 700 000 darab péksüteményt, 10 000 kg kávébabból főzött kávét, közel 200 000 kg sertéshúst használnak fel.