Mahart Passnave

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. a legnagyobb és leghosszabb múlttal rendelkező személyhajózási vállalkozás Magyarországon. A hazánkban több mint 100 éve létező vízi személyszállítás elsősorban a Dunára, mint nemzetközi vízi útra, a Balatonra és a Tiszára összpontosul. Cégünk 1994. január 1-jén alakult, mint a MAHART Magyar Hajózási Rt. 100%-os tulajdonú társasága.

Az elmúlt évtized egyértelműen bizonyította, hogy bár szolgáltatásaink a hajókhoz kötődnek, tevékenységünk mára már nem a klasszikus értelemben vett hajózás, hanem az idegenforgalmi, turisztikai piac európai szintű kiszolgálása a vízen. Több száz közintézmény, vállalat és magánszemély tartozik megrendelőink, ügyfeleink, partnereink körébe.
Célunk a hazai utazóközönség és a hazánkba látogató vendégek igényeinek maximális kiszolgálása. Szolgáltatási palettánk folyami személyszállításból, hajós rendezvények szervezéséből, a Belgrád rakparton található Admirál Étterem és számos dunai és tiszai kikötő üzemeltetéséből, valamint a MAHART Tours Utazási Iroda tevékenységéből áll össze.
A 20 hajóból és 9 szárnyashajóból álló flottánk évente közel 1 millió utast illetve vendéget üdvözölhet a fedélzeten.

A Budapestről induló menetrend szerinti esztergomi, visegrádi, szentendrei és százhalombattai kirándulóhajó járatokon, valamint az Esztergomból a fővárosba közlekedő régióhajó járaton túlmenően, hajóink fedélzetén szórakoztató programokkal egybekötött kikapcsolódási lehetőségeket biztosítunk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Így a nagy népszerűségnek örvendő Kölyökhajón, melyen 2006-ban 50 alkalommal örvendeztettük meg apró utasainkat a klasszikus és új meséket tolmácsoló, budapesti és vidéki társulatok színvonalas előadásaival, a Borhajón, ahol a borkedvelő közönség neves borászok közreműködésével, ízletes borvacsora keretében ismerkedhet meg híres magyar borainkkal és a vacsorával élőzenével és táncolási lehetőséggel egybekötött Zenés-táncos esti sétahajó fedélzetén. A hazánkba látogató vendégek körében nagy népszerűségnek örvend a Duna Corso városnéző sétahajó, valamint a margitszigeti átkelő járatunk.
Cégünk tevékenységének meghatározó üzeltága a szárnyashajókkal végzett nemzetközi és belföldi dunakanyari menetrendi hajózás, melyet a MAHART 1963-ban kezdett meg Bécs és Budapest között. A 2004-ben elindított belföldi szárnyashajós programjáratok rendkívüli népszerűsége eredményezte, hogy 2006-ra társaságunk a Solti Lovascentrumon kívül már Kalocsára a „paprika hazájába”, Mohácsra és a komáromi Monostori Erődbe is indít szervezett programjáratokat, melyeket a 2007-es esztendőben újabb vonzó programlehetőségekkel egészítünk majd ki.

Az elmúlt tíz év dinamikusan fejlődő tevékenységei a hagyományos hajókkal bonyolított charterhajózás és hajósrendezvény-szervezés. Partnereink többek között gazdasági társaságok, idegenforgalmi cégek és magánszemélyek. Az éves hajóbérlések száma megközelíti a 2000-et, amely utakon több tízezer utast látunk vendégül a fedélzeten.

Utazási Irodánk a MAHART Tours a nemzetközi kompjegy-értékesítésben vezető szerepet tölt be Magyarországon. Az üdülőutak területén több napos folyami utakat kínálunk Európa nagy folyóira külföldi kabinos üdülőhajókkal. Ezt egészítik ki az egész évben kínált nyaralások és 9-18 napos luxus tengeri utak mind a Földközi Tengerre, mind az óceánokra.

Üdvözöljük a fedélzeten!